Skip to main content

Wil je met het nieuwe seizoen in aantocht een andere kleur? Of vind je je natuurlijke haarkleur een wat te saai geworden? Dan Tijd voor iets anders! Maar hoe weet je zeker dat de haarkleur die je kiest, ook echt bij je past? Dominic zocht naar een paar handige trucjes om je te helpen bij het kiezen van de juiste haarkleur. Kom je er niet uit, kom dan langs bij dominic.

  1. Probeer een trend niet omdat het ‘trendy’  is

Dat mensen ineens de onderkant van hun haren een andere kleur verven of verborgen regenbooghaar hebben, kan een tijdje erg trendy zijn. Bekijk voor je een van deze trends uitprobeert wel kritisch of het echt iets voor jou is en of het bij je huidskleur past. Bij de ene huidskleur staan warme kleuren bijvoorbeeld veel beter dan koude kleuren, maar andersom kan ook. Is het nu ‘in’  om voor goudblond te gaan bijvoorbeeld, dan hoeft dat nog niet per se bij jou goed te staan.

  • Contrasteer je haarkleur met je huidskleur

En dan komen we direct bij het volgende punt: je haarkleur contrasteren met je huidskleur. Niemand wil er bleek of vermoeid uitzien, maar soms kan je haarkleur dat wel zo doen lijken. Probeer daarom je haarkleur een contrast te laten vormen met je huidskleur. Heb je een gelige huid, ga dan voor koelere kleurtonen in je haar. Heb je een rozige huid, dan passen warmere kleuren beter. Vind je het lastig om je kleurtoon te bepalen, dan kun je ook naar de aderen bij je polsen kijken. Als je aderen een groenige kleur hebben, passen warme kleuren beter. Bij blauw-paarsige aderen passen koele kleuren beter. Heb je een donkere huid, dan is het handig om weg te blijven bij medium bruintinten en donkerblond, deze kleuren zorgen dat je er vermoeid uitziet.

Tip: Staan koele tonen jou beter, dan kun je gaan voor champagne blond, koel donkerbruin of een donkerrode kleurtoon. Staan warme kleuren jou beter, dan kun je gaan voor oranjerood, goudblond, honingtinten en chocoladebruin.

  • Let op de kleur van je ogen

Niet alleen je huidskleur is belangrijk, ook je oogkleur kan duidelijk of juist minder duidelijk naar voren komen door je haarkleur. Blauwe en grijze ogen zien er mooi uit bij een licht goudblonde of asblonde kleur, maar gaan echt stralen als het haar in kopertonen geverfd is. Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door warme tinten als chocoladebruin. Houd er wel rekening mee dat de bruintint van je haren niet exact hetzelfde is als de kleur van je ogen (denk aan het contrasteren). Kies in plaats daarvan een bruine kleur die een paar tinten donkerder of lichter is.

  • Match je haarkleur met je nagellak en lippenstift

Ben je iemand die graag nagellak en lippenstift gebruikt? Dan kun je deze producten gebruiken om de juiste haarkleur te kiezen. Als de kleurtoon op je lippen of je nagels (houd je hand even naast je gezicht) goed bij je past en je ogen bijvoorbeeld mooi uit laat komen, dan heb je grote kans dat een haarkleur in dezelfde tinten goed bij je zal staan.

  • Pas je make-up aan op je haarkleur (of andersom)

Als je een nieuwe haarkleur kiest, is het belangrijk om je make-up daarop aan te passen. Heb je een witblonde kleur, dan is een lichtroze teint en fruitige lippen een mooie aanvulling. Heb je goudblond haar, dan kun je een iets gebruinde teint en roze of oranje lippen prima hebben. Bij donker kastanjebruin haar staat een perzikkleurige teint met abrikoos- of koperkleurige lippen. Mahoniekleurig haar staat erg goed met een abrikooskleurige teint en een koperkleurige of goudbruine lippenstift. Heb je zwart haar, dan staan een heldere teint en roodkleurige lippen je goed.

  • Kijk naar het onderhoud

Ook niet onbelangrijk: bedenk hoeveel onderhoud een bepaalde kleur eist. Heb je van jezelf donker haar, maar wil je je haar heel licht hebben? Het kan, maar dan moet je wel bereid zijn om iedere drie tot vier weken terug naar de kapper te gaan om je haar bij te werken. Heb je daar geen tijd voor, dan is een subtielere kleurverandering of highlights wellicht een betere optie.

  • Vraag het aan ons! 

Op internet kun je al een heel eind komen door artikelen met tips te lezen of foto’s van celebs te printen en te vergelijken. Neem de foto’s ook zeker mee als je een idee hebt van de kleur die je graag zou willen hebben en vraag Dominic of het realistisch is. Hij zal dan bekijken of de kleur ook echt bij je past, of dat je bijvoorbeeld beter een kleurtoon donkerder, lichter, warmer of kouder kunt nemen.

  • Zorg dat je het over dezelfde kleuren hebt

als je naar de kapper gaat, zorg altijd dat je over dezelfde kleuren praat als je advies vraagt. Wat voor de een rood is, is bij een ander misschien wel dieprood of bessenrood. Om te voorkomen dat je met een kleur naar huis gaat die je niet voor ogen had, is het belangrijk de kleurterm duidelijk te hebben. Hier helpen we je graag bij.

Haarkleur kiezen tips

Tot zover onze tips voor het kiezen van een haarkleur. Heb je nog vragen? Stuur ons even een What’s app bericht of kom voor een advies bij on langs in de salon.