Skip to main content

Wat is een beter excuus voor een uitgebreid kappersbezoek dan de kerstdagen en de jaarwisseling? Onder het mom van new year, new me mag je in 2023 weer volop experimenteren met verschillende haarkleuren. Ben je wel in voor een beetje verandering? Leef je komend jaar dan uit met verschillende tinten rood. Speel je liever op safe, maar wil je toch een andere look? Ook dan is de keuze in 2023 reuze! Subtiele tinten en natuurlijke haarkleuren voeren namelijk de boventoonOf je nou gaat voor een minimale opfrisbeurt of een rigoureuzere aanpak; dit zijn de kleuren die je komend jaar zeker in de gaten wil houden. De beste kapper van Rotterdam zet de haarkleur trends voor je op een rijtje….

Mushroom blonde

Veel gezien bij de catwalkpresentaties van 2023, maar ook bij menig celebrity als Gigi Hadid, Hailey Bieber, Margot Robbie en Lily Rose Depp: mushroom blonde. Deze ’tussenin’ kleur is door de matte mix van bruin en blond een perfecte optie voor de overgang van winter naar lente, dus probeer hem in het nieuwe jaar zeker een keer uit.

Acajou

Noemt het acajou, mahonierood of donkerbruin met rode gloed — deze kleur (en varianten ervan) gaan we veel zien volgend jaar. We zagen de dieprode tint al voorbij komen bij de lente/zomer show van Nº21, maar ook felrood à la Ariel van de Kleine Zeemeermin kwam voorbij bij merken als Italiaanse Marco Rambaldi, Blumarine, Sportmax en Fendi. Het lijkt erop alsof het populaire ginger van de haarkleuren uit de herfst 2022 evolueert naar écht rood voor het nieuwe jaar. Niet voor iedereen weggelegd, maar voor alle brunettes (en blondines trouwens ook, hoor) die een keer willen wisselen van kleur is volgend jaar wel hét moment.

Brownie batter brunette

Op TikTok is dé haarkleurtrend voor 2023 al lang bepaald: Brownie batter brunette. Sterren als Camilla Cabello en Emily Ratajkowski gingen je al voor en hebben de donkerbruine haarkleur met blonde highlights aan de voorkant inmiddels volledig omarmd, dus waar wacht jij nog op?

Lived-in Blonde

Voor iedereen die na House of the Dragon hun haar platinablond heeft geverfd, maar geen zin heeft om het bij te houden; er is nog hoop! Perfectie is in 2023 namelijk volledig verleden tijd. In lijn met de trend om zo naturel mogelijk de deur uit te gaan, zagen we bij merken als Isabel Marant tot Chanel de zogenaamde lived-in blonde haarkleur, wat een luxe benaming is voor jawel, uitgroei. Een onderhoudsarme trend die we zeker kunnen waarderen.

Koper

Als je nog niet genoeg lef hebt voor een felrode haarkleur; koper leeft ook weer op in 2023. Modellen van MSGN, Missoni en Balmain werden al met de rossige coupe de catwalk opgestuurd, en ook sterren als Kendall Jenner, Gigi Hadid en Lily James experimenteerden met de kleur. Opvallend: koper lijkt zo’n kleur waar iedereen mee staat. Het is het proberen waard, toch?