Skip to main content

Van ‘smokey espresso’ tot ‘muted blonde’: voor deze haarkleuren rennen wij ASAP naar de kapper.

De zomer is echt begonnen en dus kunnen we ons ook verheugen op zomerse haarkleuren in het straatbeeld. YAY. Benieuwd wat de grootste haarkleurtrends voor de zomer van 2024 zijn? Nu de zon weer schijnt, dromen wij instantly van een nieuwe, frisse kleuren in jouw lokken.

Dominic Vleer deed inspiratie op tijdens de Fashion Weeks en ontdekte dat de haarkleurtrends voor aankomende zomer érg uiteenlopen. Van Taylor Swifts muted blonde en Jenna Ortega’s smokey espresso tot Dua Lipa’s cherry red: er is voor ieder wat wils. Welke haarkleur kies jij deze zomer? Dít zijn in ieder geval de vijf grootste haarkleurtrends voor de zomer van 2024.

1.Muted Blonde

Het Taylor Swift-effect heeft toegeslagen: muted blonde is een van dé haarkleurtrends voor de zomer van 2024. Een prachtige koele vorm van blond – soms ook wel omgeschreven als peper-en-zout – die kan variëren van honingblond tot meer beige.

2Expensive Brunette

In de zomer van 2024 draait het allemaal om luxe ogende haarkleuren, zoals expensive brunette. Een rijke teint bruin met een amazing glans – een beetje à la Hailey Bieber en Joan Smalls, met een kastanjebruine basis met íetwat lichtere (vaak honingblonde) uiteinden.

3.Golden Copper

Geef je rode tint this summer meer diepte door te kiezen voor goudkoperen highlights met een rode basis. De kleur golden copper heeft bijna gember-achtige ondertonen en geeft een enorm frisse blik. Let wel: deze haarkleurtrend voor de zomer van 2024 vergt enige onderhoud om ‘m levendig te houden.

4.Smokey Espresso

Wie voor het gedurfde karakter van zwart wilt gaan, maar dan met een zacht tintje, is daar de haarkleurtrend smokey espresso. Een unieke zwarte haarkleur met een bijna rokerig effect – die in ’t zomerzonnetje ook nog eens prachtig zal glanzen. Jenna Ortega deed bij de Emmy Awards voor hoe ’t precies moet.

5.Golden Glow

We gaan voor chic dit zomerseizoen – en de golden glow speelt daarin de hoofdrol. Deze zachte haarkleurtrend draait voornamelijk om een gouden gloed, die in natuurlijk zonlicht op z’n mooist is. Het is alsof je haar die o zo gewenste golden hour-glow áltijd vasthoudt.