Skip to main content

Onderstaand bericht heb ik geschreven voor Vaktijdschrift de kapper.

Dominic Vleer
Dominic is eigenaar van Atelier DMNC. Ook geeft hij voor L’Oréal Professionnel Masterclasses in binnen- en buitenland en heeft hij zijn eigen educatieplatform Dominic Vleer Education.

De verbinding met de klant is cruciaal geworden. Klanten verlangen niet alleen naar een knipbeurt, maar naar een complete ervaring. Dit houdt in dat salons meer persoonlijke gesprekken voeren, aandacht schenken aan de klant en een gevoel van gemeenschap bieden. Steeds vaker organiseren salons evenementen zoals workshops en community gatherings om klanten op een diepere manier te betrekken en een sterke band met hun salon te creëren. Deze aanpak zorgt ervoor dat klanten zich gewaardeerd voelen en verhoogt hun loyaliteit.

Personal branding speelt ook een steeds belangrijkere rol binnen ons vakgebied. Het draait om het presenteren van jezelf en je salon als een merk. Van je social media tot de inrichting van je salon, klanten willen weten wie je bent, waar je voor staat en wat je voor hen kunt betekenen.

Dit najaar zien we een opkomst van slimme tools die gebruikmaken van AI en geavanceerde sensortechnologie. Er worden ook tools gelanceerd die op nat haar kunnen worden gebruikt en het haar in één simpele beweging drogen en polijsten. Deze innovaties maken het werk efficiënter, veiliger en effectiever.

De bedrijfsvoering in salons verandert ook snel. Voor medewerkers zien we een verschuiving naar meer flexibele werkuren en een grotere focus op werk-privébalans. Persoonlijke ontwikkeling blijft essentieel; kappers moeten voortdurend leren en zich aanpassen aan nieuwe trends en technieken. Dit betekent dat salons moeten investeren in trainingen en educatieve programma’s voor hun medewerkers. Klantbeoordelingen en feedbacksystemen worden steeds belangrijker, zodat salons hun dienstverlening voortdurend kunnen verbeteren en afstemmen op de wensen van de klant.

Kortom, de kappersbranche staat aan de vooravond van een spannend najaar met trends die de manier waarop we werken en klanten bedienen fundamenteel veranderen. Door te focussen op verbinding, personal branding, technologische innovaties en vernieuwde bedrijfsvoering, kunnen salons zich onderscheiden en succesvol blijven in een competitieve markt.

Lees het stuk in het magazine van Vaktijdschrift de kapper