Skip to main content

Hoewel het gezegde dat “blonds have more fun” waar is (althans de blondines onder ons) hebben we het zwaar als het gaat om onderhoud – vooral tijdens een seizoenswisseling. Om je blonde haarkleur in topvorm te houden hier een aantal tips:

1 Hoe kan je langer met je highlights doen?

“De beste manier om meer uit behandeling te halen, is door Dominic te vragen de kleur in het gebied dicht bij de hoofdhuid te vervagen of iets donkerder te maken. Technieken zoals Fauxfoils geven een zachtere en natuurlijker uitziende look in plaats van een harde blonde haarlijn.

2 Wat is het ideale blonde onderhoudsplan tussen mijn salonafspraken in?

“Het ideale plan is om elke 2 of 3 dagen te wassen met een blond-specifiek product. Wij zeggen Kérastase Blond Absolu. Om de kleur tussen de salonbezoeken nog frisser te houden, adviseren wij  een toning conditioner (ook van Kérastase om de kleur te behouden).

3 Hoe weet je of je de juiste tint blond hebt voor je huidskleur?

“In het algemeen zijn lichtere huidtinten meestal geschikt voor koelere tinten blond en diepere/olijfkleurige huidtinten zijn meestal geschikt voor warmere blonde tinten. Om echt te bepalen welke kleur het beste voor je werkt, is het altijd het beste om Dominic eens te vragen. Hij houdt als haarkleurspecialit rekening met cruciale factoren, zoals huidskleur, huidtextuur, oogkleur en je algehele levensstijl.

4 Je haar is donker en je wil highlights. Hoe licht kan je gaan?

“Voor donkerder haar kan het bereiken van de gewenste lichtheid een reeks van behandelingen zijn die tot drie salonbezoeken kan duren. Het is beter om het geleidelijk aan op te lichten en tussendoor je thuisbehandelingen te doen tussen je salonbezoeken om gezond haar te houden. Denk aan Olaplex tratments. 

“Wat nog belangrijker is, vraag jezelf af hoeveel tijd en geld je bereidt bent te investeren om de gewenste highlights, balayage en / of kleur te behouden, zowel in de salon als thuis?”

5 Wat zijn “de” tips voor het behoud van je Balayage?

“Balayage onderhouden is eenvoudig. Tussen grote bezoeken om de Balayage bij te werken, raden wij je aan om een ​​Toner service in te zetten om de toon van de Balayage tussendoor te corrigeren / vernieuwen en een mega glans en conditie aan het haar toe te voegen.

“Wat geweldig is aan Balayage is dat er minder onderhoud nodig is. Omdat je bezoeken  aan de salon minder frequent zijn, is het belangrijk om een ​​Violet masque (Kérastase) te gebruiken en als het kan minimaal eenmaal per week. Dit houdt je Balayage en blindkleur  fris en helder!” 

7 Je haar begint op een koperige kleur te lijken… what to do? 

“Brassy haar is eenvoudig te corrigeren met een TONER Service. Het corrigeert de toon van je blonde lokken en het voegt een mega glans en conditie aan je haar toe. Een andere snelle oplossing is de Kérastase Blond Absolu Cicaflash. Voor koele blondines – gebruik het in plaats van conditioner elke keer dat je wast om ongewenste koperachtige tonen te rvoorkomen, 

8 Hoe kan je lichter worden zonder je haar ernstig te beschadigen? Hoe kan je, je blonde lokken beter beschermen?

“De beste manier je haar lichter te laten kleuren is geleidelijk met veel versterkende behandelingen tussen elke service. Het gebruik van Olaplex helpt het haar echt van binnenuit opnieuw op te bouwen en helpt het haar voor te bereiden op de volgende lightening-service. Bescherm je blonde haar door styling producten met Heathblockers te gebruiken.

9 Wanneer overdrijf je met je blond service??

“Het varieert afhankelijk van de geschiedenis van het haar of het type haar. Dominic en je “haar” laten het je weten!”

Wij raden aan om ten minste twee weken te wachten tussen de meeste lightening sessie in. Zorg ervoor dat het haar kan herstellen van eventuele schade die tijdens het verlichtingsproces is veroorzaakt.” 

10 Ik wil een blond haar afspraak?

Ben jij toe aan een blondere look, maak dan een afspraak en maak duidelijk jouw wensen kenbaar. Dan kunnen wij daar rekening mee houden en plannen wij voldoende tijd in om jouw haar de gewenste blonde tint te geven. Voor blindhaar afspraken bel je naar onze salon op het telefoonnummer: 010-503 60 23