Skip to main content

Prachtig en gezond haar krijg je niet vanzelf. Er zijn verschillende stappen die je kunt volgen voor een prachtige bos haar. Sommigen denken dat het gebruik van conditioner niet belangrijk is, maar vaak is juist een essentiële stap voor mooi en gezond haar. Het gebruik van een conditioner vertraagt de natuurlijke slijtage van het haar. Droog haar mist het nodige vocht en voedingsstoffen dat weer aangevuld dient te worden voor een gezonde look. Een gebruik van een conditioner hersteld de vochtbalans in het haar.

Waarom een conditioner gebruiken?

  1. Je haar is onderhevig aan natuurlijke slijtage; schade van buitenaf. Een nieuwe haar bestaat in het begin uit 10-12 beschermlagen, maar deze worden na verloop van tijd minder. Hierdoor wordt het haar steeds kwetsbaarder. Regelmatig gebruik van een conditioner houdt deze beschermlagen in stand waardoor je haar langer en gezonder kan groeien
  • Knopen, vlechten, kammen en elastiekjes kunnen de buitenste laag van je haar beschadigen, waardoor het breekbaar wordt. Wanneer je tijdens het wassen van je haren ook een conditioner gebruikt voorkomt dit dat de haren breken en beschadigen.

  • Het kleuren van je haar kan het flink uitdrogen. Een conditioner zorgt voor de hard nodige voeding en hydratatie.

  • Bij koud weer raakt je haar sneller beschadigd omdat er minder vocht in de lucht zit. Een conditioner voorkomt uitdroging.

  • Een conditioner voorkomt en vermindert pluizig haar; en zorgt ervoor dat je haar minder ‘woelig’ wordt.

  • Voorkomt de statische lading van je haar, waardoor het mooier valt.

  • Een goede conditioner beschermt je haar tegen de zon en schadelijke uv stralen.

  • Sommige shampoo’s kunnen je haar wat droog maken. Gebruik een conditioner om deze opnieuw te voeden en hydrateren.

  • Wanneer jij last hebt van haaruitval en dunner wordend haar kan een conditioner helpen om de haaruitval te verminderen. De fondants en de conditioners van Kérastase en Shu uemura  bevatten bijvoorbeeld een hoop andere ingrediënten die kaalheid voorkomen en haaruitval tegen gaan.