Skip to main content

Je haar heeft dagelijks veel te lijden. Het weer, de centrale verwarming, stijlen en kleuren kunnen haarproblemen veroorzaken zoals dor en droog haar, dode en gespleten haarpunten maar ook roos en haaruitval.

Haarolie wordt gebruikt om zowel het haar als de hoofdhuid te behandelen. Het verbetert de bloedcirculatie van je hoofdhuid en dat stimuleert de inactieve haarzakjes en daardoor de haargroei. Verder maakt het je haar sterk en veerkrachtig.

Welke haarolie kies je?

Kies een goede kwaliteit haarolie. Bij voorkeur één die alleen bestaat uit natuurlijke oliën zoals de olie van Kérastase of Shu Uemura bevat een mengsel van o.a. arganolie, cederolie, lijnzaad olie en andere essentiële oliën. Iedere soort olie heeft zijn eigen eigenschappen. Bovendien zijn er drie verschillende soorten haarolie: één voor heel poreus haar, medium poreus haar en weinig poreus haar. Laat je daarom goed adviseren bij ons in het Atelier. 

In combinatie met andere versterkende stoffen zoals bijvoorbeeld vitamine A, vitamine E en panthenol (provitamine B5) verzorgt en voedt deze olie zowel je hoofdhuid als je haar. De olie hydrateert je haar, sluit de haarschubben waardoor het vocht vastgehouden wordt. Het resultaat is dat je haar weer glad, soepel en glanzend wordt. 

Hoe gebruik je haarolie?

Je kan haarolie op verschillende manieren gebruiken.

 Voordat je je haar wast

Masseer je hoofdhuid en haar 10-30 minuten voordat je je haar gaat wassen, in met olie. Laat het intrekken. Breng shampoo aan op je haar en was het zoals je gewend bent. Je zal zien dat het door de haarolie ook minder klit.

Eens in de week

Verwen je haar eens per week met een oliebehandeling. Brengt daarvoor wat olie aan op je haar en hoofdhuid. Doe er een handdoek om en laat het tot 30 minuten zitten. Spoel de olie eruit met lauw water en was het dan zoals je altijd doet.

Op droog, pluizig en statisch haar

Doe wat olie op je handen en wrijf het zachtjes in je haar. Een ideale oplossing voor droog, pluizig en statisch haar. Krullend haar is vaak extra droog. Een beetje olie zal je krullen beter in model brengen.

Voordat je je haar gaat stijlen

Breng wat olie aan op je haar voordat je het gaat stijlen met de stijltang of de föhn. Je haar is zo beter beschermd tegen de hitte. 

Voordat je je haar gaat verven

Breng de avond voordat je je haar wilt gaan verven wat haarolie aan op je haar en hoofdhuid. De olie zal je haar sterker en soepeler maken zodat het er na het verven extra goed uit zal zien. 

Als bescherming

Olie werkt heel goed als bescherming tegen de zon, zout water of chloorwater van het zwembad. 

Haarolie maakt je haar niet vet

In tegenstelling wat vaak gedacht wordt, maakt haarolie je haar niet vet. Als je erg snel vet haar krijgt, kan je overwegen om de haarolie alleen op de haaruiteinden aan te brengen.