Skip to main content

Het seizoen + het weer en je hebt het perfecte formule voor een slecht kapsel. Hallo droog haar! Want zoals je waarschijnlijk wel merkt is droog haar een veel voorkomend probleem. Heel vervelend, maar gelukkig kun je er wel iets aan doen! Dominic Vleer vertelt je in dit artikel stap voor stap wat je kunt doen tegen droog haar.

1. Was je haar niet te vaak.
Waar droog haar niet blij van wordt is als je het te vaak wast. Door de combinatie van shampoo (droogt vaak uit) en heet water (vindt je haar ook niet fijn) is het niet zo gek dat droog haar droger wordt. Probeer het wassen van je haar daarom uit te stellen. Als je het bij twee keer per week houdt is het meer dan voldoende! 

2. Gebruik de juiste shampoo en conditioner.
Skip shampoos die je haar volume geven, want met droog haar is vooral een shampoo die je haar tot in de puntjes verzorgd nodig. Woorden als ‘oil’, ‘care’ en ‘repair’ is dan precies waar je naar op zoek bent. Even belangrijk is een goede conditioner of zelfs een haarmasker. Hoe dikker de substantie, hoe beter!

3. Verzorg je haren na het wassen.
Het is nu eenmaal zo dat droog haar extra aandacht en liefde nodig heeft. Daarom is het belangrijk om droog haar na het wassen goed te verzorgen. Denk aan een haarolie of serum om de puntjes te voeden of een leave-in conditioner voor extra hydratatie. 

4. Borstel je haren alleen wanneer het nodig is.
Als je droog haar ergens niet blij mee maakt, dan is het door het te borstelen. Vooral als het kwetsbaar is, zoals droog haar. Beperk het borstelen van je haren daarom tot een minimum. Kam het desnoods met je vingers om haarbreuk te voorkomen en investeer in een goede borstel waardoor haren niet snel afbreken. 

5. Laat droog haar met rust.
Droog haar heeft niet teveel poespas nodig. Laat het liever aan de lucht drogen en leg de stijl- en krultang voorlopig opzij als je jouw haar wil redden. De hitte trekt het vocht uit je haar terwijl je juist vocht aan droog haar wil toevoegen. Wil je het toch in model brengen, gebruik dan hittebeschermende producten om je haar zo veel mogelijk te ontzien.

6. Vermijd haarproducten met alcohol.
Tot slot is het prettig voor droog haar om geen haarproducten te gebruiken die alcohol bevatten. Zoals je misschien weet droogt alcohol haar uit waardoor je dus droog haar krijgt. Denk bijvoorbeeld aan producten zoals mousse en haarlak die negen van de tien keer alchohol bevatten. Ga daarom liever voor olie en andere producten die in dit artikel benoemd zijn.

7. Maak een vrijblijvend product adviesgesprek

Weet jij niet zeker of jij de juiste producten in huis hebt om die pluizenbos onder controle te krijgen, maak dan vrijblijvend een afspraak in het Atelier. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.