Skip to main content

Op zoek naar volume? Of je nu naar een feestje, naar school of je werk gaat, een lekker volle haardos kan altijd. Onder deze foto laten we je stap voor stap zien hoe je jouw haar een volume boost geeft door middel van haar touperen met een toupeerborstel en het gebruik van droogshampoo.

Het maakt in principe niet uit wat de lengte van je haar is, maar het is wel fijn als je een pluk goed vast kunt houden. Haar touperen doe je het best met droogshampoo, een en zachte toupeerborstel.

1.Gebruik deze borstel om een pluk haar recht bovenop je hoofd te pakken. Dit doe je door de punt door je haar te halen en vervolgens omhoog te trekken. Maak deze pluk niet te dik. Spuit vervolgens vanaf de achterkant een beetje droogshampoo tegen de haaraanzet aan.

2.Blijf de pluk omhoog houden, pak de borstel weer en kam de haren in de pluk terug. Doe dit alleen aan de achterkant, want daar moet immers het volume komen. Ook moet je haar over het getoupeerde deel kunnen vallen, wanneer dit ook getoupeerd haar is zal het er rommelig uit gaan zien. En dat willen we voorkomen natuurlijk!

3.Blijf terugkammen, steeds vanaf het midden van de pluk naar onderen. Wanneer de pluk een beetje omhoog blijft staan wanneer je hem los laat ben je klaar met deze stap.

4.Leg nu de pluk voorzichtig terug op je hoofd, als het goed is blijft hij mooi overeind staan. Hallo volume! Herhaal nu stap 2 t/m 5 voor de rest van het haar dat je wilt touperen.

5.Nadat je een aantal plukken hebt getoupeerd zal het een beetje een warrig rommeltje zijn. Tijd om de boel wat netter te maken! Pak de zachte borstel en ga er heel voorzichtig mee over de bovenkant van je getoupeerde haar. Doe dit niet te hard, anders zakt de boel weer in. Je haar zal voelen alsof er een soort kussentje in zit.

Ready to go out, have a great voluminous Day!

Deze borstel is verkrijgbaar in het Atelier.