Skip to main content

Hoewel felblauwe zwembaden, zeewater en de brandende zon als de perfecte elementen voor een geweldige zomer klinken, is het de grootste vijand van je haar. Het is daarom cruciaal om ervoor te zorgen dat je haar al vóór je vakantie gaat in top conditie is. Hier een aantal tips om de zomer door te komen:

1. WAS ALLEEN WANNEER HET NODIG IS

Het is niet nodig om elke dag je haar te wassen. Dat haalt namelijk de natuurlijke oliën uit je haar. Als je te vaak shampoo gebruikt kan dat tot broze lokken leiden. Als je snel vet haar hebt en het gevoel hebt dat je niet zonder shampoo kan, zeep dan alleen de hoofdhuid in en laat de rest van je haar met rust. Ook kun je gebruik maken van droogshampoo.

2. MAAK JE HAAR NAT VOOR HET ZWEMMEN 

Voordat je het water induikt is het verstandig om je haar eerst goed nat te maken. Stel je een spons voor: als het nat is neemt het veel minder water op dan wanneer het droog is. Hetzelfde geldt voor je haar – als het nat is vertraagd het de opname van chloor of zout en minimaliseert het de schade die het kan veroorzaken.

3. VOOR GEKLEURD HAAR: OLAPLEX

Dit is de wonderbehandeling waar iedereen met gekleurd haar dol op is. De ultieme conditioneringsformule: Olaplex. Olaplex is een geweldige haarversterker en herstelt beschadigd haar door het weer in de natuurlijke staat terug te brengen. Het zorgt ervoor dat de conditie van je haar verbeterd en dat de kleur langer blijft zitten. Je kan het beste een paar weken van tevoren met een Olaplex-kuur starten. Tegen de tijd dat je reist, is je haar ready voor de zon.

4. BEDEK 

Je haar bedekken is echt de beste optie om het te beschermen tegen de doordringende stralen van de zon. Het dragen van een hoed, bandana of doekje is de perfecte stijlvolle oplossing. Als je liever au naturel bent, gebruik dan een leave-in conditioner en draai dit in een hoge knot. Na een dag op het strand gooi je je haar los en en heb je mooi golvend haar. Laat die krul- en stijltangen ook maar lekker thuis. Vakantie draait geheel om ontspannen, toch?

5. INVESTEER IN EEN DOUCHEFILTER 

Afhankelijk van waar je woont, kan het douchewater een sterk effect hebben op je haar en huid. Het kan mineralen bevatten zoals calcium, magnesium, koper, siliciumdioxide en ijzer, waardoor je haar kan uitdrogen. Met een douchefilter worden deze stoffen tegengehouden en helpt het tegen uitdroging, haaruitval en een geïrriteerde hoofdhuid. Het filteren van gifstoffen uit het water helpt ook om de levendigheid van je haarkleur te behouden.