Skip to main content

Ouder worden is een onontkoombaar feit. Maar met het ouder worden hebben we twee keuzes: er tegen vechten of het te omarmen. Gelukkig kiezen steeds meer vrouwen ervoor om hun leeftijd te omarmen. En als het dan zo ver is dat je objectief naar je leeftijd kunt kijken, is één van de beste dingen die je kunt doen op een zo gracieus mogelijke manier grijs worden. En mooi grijs worden doe je zo.

Net zoals er eenvoudige manieren zijn om op een natuurlijke manier met je rimpels om te gaan, kun je dat ook doen met mooi grijs worden.

Mooi grijs worden kan op meerdere manieren. Met de tips hieronder ontdek je niet alleen dat grijs haar mooi is, maar ook dat kiezen voor grijs haar je er beter uit kan laten zien.

  • Je bent er klaar voor – Als je je haar al jarenlang verft kan de afweging om je haar grijs te laten worden een wekenlange ontmoedigende discussie opleveren met vriendinnen en familieleden. Ga de strijd niet aan, vertel alleen je kapper dat je klaar bent om grijs te worden. Hij/zij of zal geleidelijk meer highlights in je haar aanbrengen, zodat de overgang naar grijs haar geleidelijk verloopt. En dan, voilà, na zo’n zes maanden vertoon jij je aan de wereld met prachtig grijs haar. Zonder de schok van ‘grijs in één dag’ of zonder die afzichtelijke grijze landingsbaan als je je oude kleur uit laat groeien.
  • Omarm een kort kapsel – Een andere gemakkelijke manier is te kiezen voor een kort kapsel. Zo’n kort kapsel kan heel stijlvol. In combinatie met highlights kan het ervoor zorgen dat je in een paar knipbeurten grijs bent. 
  • Gebruik zilvershampoo met mate – grijs haar krijgt vaak een gele gloed. Dit komt o.a. door water, chloor en zonlicht. Er zijn speciale producten voor grijs haar. Kappers bevelen vaak een zilvershampoo aan om grijs haar op te lichten. Maar pas op! Gebruik een zilvershampoo met mate. Hooguit één of twee keer per maand, tenzij je kikt op een paarse haardos. Wij raden de productlijn van Kérastase Blond absolu aan om de grijze lokken te verzorgen. 
  • Let op wat je aantrekt – grijs, platina of zilver haar is alleen mooi bij de juiste kleuren. Soms zie ik vrouwen met koel grijs haar gekleed gaan in een warme kleur, zoals een terra vest of een beige jas. Dan is dat grijze haar beslist geen ‘pareltje’. Ik adviseer je opnieuw een kleurenanalyse te laten doen. Voorbeeld: een gedempt-koele vrouw kan, als ze zilver wordt, veel frissere kleuren dragen. Haar kleurenpalet is veranderd van gedempt-koel naar licht-koel. In zijn algemeenheid kun je zeggen dat wat levendiger kleuren mooier staan bij grijs, platina en zilver haar. Levendige blauwe, groene en paarse tintenof de kleur van je ogen doen het goed bij grijs, platina en zilver haar. 
  • Behoud je originele wenkbrauwkleur – welke kleur voor je wenkbrauwen staat nu het mooist bij je prachtige nieuwe haardos? Misschien verrassend, maar een kleur dicht bij je natuurlijke kleur staat het mooist. Zelfs als je haar grijs of zilver is, staan lichtbruine of taupe wenkbrauwen het mooist. Indien gewenst werken wij tijdens de knip en kleurbehandelingen graag uw wenkbrauwkleur bij.
  • Pas op voor de zon – grijs haar wordt geel in de zon. Het lijkt op het eerste gezicht misschien blond, maar als je beter kijkt is het een grijsgele kleur. Bescherm je haar met een hoed in de zomer of gebruik verzorgingsproduct met een sunprotector.
  • Voeg wat roze toe – Make-up kan een eenvoudige manier zijn om je stijlvolle en elegante grijze haren nog meer te laten stralen. Een blusher/rouge in de goede kleur maakt al een wereld van verschil. Afhankelijk van je kleurtype ga je voor abrikoos, perzik en roze tinten. Wil je mooi grijs zijn, blijf dan ver van beige en bruine tinten (bronzers). Ze zorgen ervoor dat je huidtint vaal lijkt bij het grijze haar.
  • Weet wat het goed doet op je lippen – Net zoals een blusher heeft de goede tint lipstick een spectaculair effect bij grijs haar. Omlijn je lippen met een lippotlood, het gemakkelijkst is één in de kleur van je lippen. Een fruitige tint – zoals framboos en aardbei (koel) en perzik (warm) – staat mooier dan een matte of te subtiele tint.
  • Draag het grijs met zelfvertrouwen – Maak je niet onzichtbaar. Kies een bril in een kleur, draag een opvallend sieraad of een mooie sjaal en je zult zien dat je andere vrouwen inspireert om ook hun leeftijd te omarmen. Zodat je ze laat zien Mooi grijs worden doe je zo!
  • Jolanda Quivooij Laat op haar Instagram zien hoe je er stijlvol uit kunt zien als je de 50 gepasseerd bent.