Skip to main content

Glanzend en mooi haar dat willen we allemaal wel! Toch komt hier aardig wat bij kijken. Want hoe voorzie jij jouw haar van de perfecte verzorging? En hoe laat jij je haar sneller groeien? Lisanne geeft het antwoord!

TIP 1. SLAAP OP EEN SATIJNEN KUSSENSLOOP

Door het slapen op een satijnen kussensloop ontstaat er minder wrijving en is de kans dat je haar breekt minder groot. Ook zorgt het ervoor dat je opstaat met minder klitten in je haar! Wel zo handig, toch?

TIP 2. KNIP JE HAAR ELKE 6 TOT 10 WEKEN

Droom jij ook van mooi vol en lang haar? Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig maar het beste kun je elke tien tot twaalf weken iets minder dan een halve centimeter van je punten af laten knippen. Het knippen van je gespleten haarpunten zorgt ervoor dat gespleten punten niet verder naar boven toe kunnen splijten. Hierdoor blijft je haar mooi en gezond en groeit het toch sneller!

TIP 3. SPUIT GEEN PARFUM IN JE HAAR

We doen het allemaal wel eens: nog snel even parfum in je haren sprayen voordat je de deur uitstapt. Tóch kun je dit de volgende keer beter laten! Waarom? De alcohol in jouw favoriete parfum droogt je haar extreem uit en maakt je haarkleur dof. Oeps…

TIP 4. WACHT MINSTENS 48 UUR MET WASSEN NA EEN KLEURING

Als je net een nieuwe haarkleur hebt wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Na je bezoek aan de kapper kun je daarom het beste twee dagen wachten met het wassen van je haren. Je haren bestaan namelijk uit schubben waar de verf goed moet intrekken, door het gebruik van warm water zullen deze eerder open gaan staan met als gevolg dat er meer kleurstof wordt weggespoeld. Zonde dus! Nog een tip: was je pas geverfde haar met koud water voor extra bescherming.

TIP 5. BORSTEL JE HAAR NIET ALS HET NAT IS

Wees lief voor je haar! En pas op met het borstelen van je lokken als je net hebt gedoucht: je haar is namelijk het meest breekbaar als het nog nat is! Voorkom schade en gespleten haarpunten en wacht tot je haren luchtdroog zijn. Begin sowieso altijd met borstelen van onderaf, dit zorgt voor minder grote klitten waardoor je minder haarverlies krijgt. Jij blij en je haren ook.

TIP 6. GEBRUIK CONDITIONER ALLEEN IN DE PUNTEN

Dit is vooral een handige tip voor als je fijn haar hebt. Fijn haar breekt namelijk makkelijker af en dit wordt versterkt op het moment dat je wortels droog zijn. Belangrijk is wel dat je de conditioner goed uitspoelt na afloop. Heb je juist haar wat sneller vet wordt? Breng dan de conditioner alleen in de punten aan om je haar licht en luchtig te houden

TIP 7. EET INGREDIENTEN DIE GOED ZIJN VOOR JE HAAR

Eet je veel noten, eieren, spinazie of vis? Goed nieuws: deze ingrediënten zijn perfect voor het verbeteren van je haarkwaliteit! De gezondheid van je haar begint met een gezonde hoofdhuid. Om ervoor te zorgen dat je haar voldoende gevoed wordt kies je voor voeding met gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Eet vette vis, noten en zaden voor omega-3 en bijvoorbeeld groene bladgroenten voor vitamine C en ijzer. Voor extra proteïne kun je het beste eieren en yoghurt eten!

Extra Tip: Overweeg eens een Olaplex Behandeling!

Wat is Olaplex?

Olaplex is een hulpmiddel waarmee je je beschadigde haar blijvend herstelt. Olaplex bestaat uit een 7 stappen systeem. De eerste 2 producten worden toegepast in de salon, de andere producten kan je thuis gebruiken om je haar te verzorgen. 

In de salon kun je ervoor kiezen om de producten toe te laten voegen aan de haarverf (of ontkleuring) óf ze toe te laten passen als losse behandeling. 

No. 1 Bond Multiplier
Deze eerste salon stap is een heel geconcentreerd product. Het herstelt de gebroken zwavelverbindingen en begint met het herstellen van de schade. 

No. 2 Bond Perfector
De tweede stap in de salon gaat verder met het herstellen en opbouwen van de resterende gebroken zwavelverbindingen. Zo krijg je het sterkste, meest glanzende en meest gezonde haar mogelijk! 

No. 3 Hair Perfector
Dit product werkt als een haarmasker. Je gebruik het ongeveer 1 keer in de week. De Hair Perfector zorgt ervoor dat de salonbehandeling zijn kracht behoudt en herstelt nieuwe beschadigingen (door de zon, chloor, etc.) 

No. 4 Bond Maintenance Shampoo
 
De shampoo van Olaplex reinigt en hydrateert het haar. De haarstructuur wordt zichtbaar verbeterd en je haar krijgt een prachtige glans. 

No. 5 Bond Maintenance Conditioner
De Bond Maintenance conditioner herstelt beschadigd haar en gespleten haarpunten, zonder je haar te verzwaren.

No. 6 Bond Smoother
Deze styling crème werkt net zo verzorgend als een leave-in conditioner. Deze crème biedt bescherming bij het gebruik van warme stylingtools. Nog meer voordelen; kortere droogtijd tijdens het föhnen, tot 72 uur geen pluis én sterkere haarvezels. 

No. 7 Bonding Oil
 
Deze stylingolie is zeer geconcentreerd, maar gewichtloos. De olie geeft je haar minder pluis, een kortere droogtijd, meer glans, zachtheid en kleurlevendigheid. De olie beschermt zelfs tegen een hitte tot 450°!