Skip to main content

Dominic Vleer

Dominic Vleer, eigenaar van Atelier DMNC in Rotterdam, heeft een prijzenkast vol Coiffure Awards. Ook geeft Dominic voor L’Oréal Professionnel Masterclasses in binnen- en buitenland.

Na anderhalf jaar van lockdowns zetten we de bloemen buiten en adviseren wij onze klanten in de salon een nieuw en verrassend kapsel. In deze special over trends ligt ik dan ook de vijf grootste en gewaagdste trends uit die we het komende seizoen gaan zien. En wat je ook kiest, maak er een statement mee.

Hot statement glossings: Face framing is een absolute supertrend en héél eenvoudig: omlijst het gezicht met een aantal highlights. Of ga voor een warme haarkleur met een warme rode of koper karakter. Werk grensverleggend en kies voor een mooie kleurversmelting als je het subtiel wilt houden of werk met colorblocking als je de klant wilt gaan shockeren. Er is slechts één ding waar je rekening mee moet houden: de gezondheid van het haar.

Waves: Klassiek lang haar met gecontroleerde slag of krullen zullen volgens mij nooit uit de mode raken. Lang haar is een evergreen en waves zijn het summum van vrouwelijkheid. Ik geloof dat we de komende jaren een tendens gaan zien waar we de natuurlijkere structuur weer meer zullen gaan omarmen.

Layer it: De grote nieuwigheid voor herfst/winter 2021 zijn laagjes! We gaan weer volop voor laagjeskapsels en dan wel met nieuwe technieken. Ik noem het Ghost layers. Dit zijn laagjes die van binnenuit zijn geknipt in de onderlagen die extra volume creëren maar niet zichtbaar zijn. Ga je samen met jouw klant echt voor een zichtbaarder effect, maak dan gebruik van een kniptechniek waarbij de lagen duidelijker zichtbaar zijn rondom de contouren van het gezicht. Een laagjes coupe met een rock feeling waarbij de onderste lagen worden uitgedund zien we ook weer helemaal terug.

Alle remmen los: Het is tijd om met iets nieuws te experimenteren. Daag je klant uit en kies voor een korte pony, wispy bangs en de mullet mag ook echt niet vergeten worden. Je zult ook merken dat jouw klant deze periode meer open staat voor verandering en een nieuwe look. Met de Tecni art producten van L’Oreal Professionnel kun je eindeloos creëren en tover je in een handomdraai een look waarmee de klant echt gezien mag worden.

Naturel: Niet zozeer een haartrend te noemen, want je hebt ‘m of je hebt ‘m niet. Maar: is je klant gezegd met natuurlijk krullend haar, slag of een afro structuur, dan mag je deze lokken in de herfst van 2021 extra gaan omarmen.