Skip to main content

Ben jij op zoek naar een kapper in Rotterdam waar highlights behandelingen tot hun specialiteit behoren, dan ben je bij Atelier DMNC in Rotterdam – Hillegerberg aan het juiste adres.

Wat zijn highlights?

Highlights kunnen geplaatst worden over het hele hoofd of een gedeelte van het hoofd. Dit wordt ook wel Half Head Highlighting en Full Head Highlighting genoemd. Het verschil zit hem in de hoeveelheid folies die we gebruiken en de plaatsing van de folies.

Bij Half Head Highlights worden over het midden van de scheiding 20 tot 60 folies geplaatst en een aantal rondom het gezicht en in de nek. Op deze manier krijgt het haar een natuurlijke oplichting, voor een sunkissed look.

Bij Full Head Highlights worden er 70+ folies gezet over het gehele haar inclusief rondom het gezicht en in de nek. Dit is geschikt voor echte blondines die zo op een natuurlijke manier een hele lichtere kleur kunnen krijgen. 

Welke highlights passen het beste bij jouw? Highlights zijn de beste keus bij donkerdere haarkleuren. Lowlights worden het meest gezet bij licht haar om diepte te creëren. Naast de haarkleur is het ook belangrijk om naar de huidskleur te kijken. Sommige huidskleuren hebben een warme ondertoon en andere een koele. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van een haarkleur en ga mee in de toon van de huid voor het meest natuurlijke resultaat.

Highlights zijn…

steepjes verf in het haar, die lichter zijn dan de eigen haarkleur. De lichtere plukjes geven een frisse, sunkissed look aan het kapsel. Highlighting kan zo licht als jij ze wilt hebben, maar de algemene regel is om voor een tint te kiezen die twee of drie tinten lichter is dan de eigen haarkleur. Daarmee creëer je diepgang in het haar.

Wat zijn Low lights..

Lowlights zijn eigenlijk precies het tegenover gestelde van highlights. Bij lowlighting worden er donkere plukjes in het haar gezet om diepgang te creëren. Het effect is vaak subtieler dan bij highlights, omdat de donkere plukjes onder de lichtere haarkleur worden aangebracht.

Babylights..

Dan zijn er ook nog babylights. Baby lights zijn hele subtiele lights die meestal in de vorm van highlights worden gezet. Voor een zomerse effect, zonder dat het lijkt alsof de haren zijn geverfd. Babylights worden geplaatst rondom de kruin en het gezicht, in plaats van door het hele haar. Daarom geven babylights een natuurlijk, opgelicht effect. Deze techniek kan op iedere haarkleur worden toegepast.

Highlights plaatsen

Er zijn verschillende manieren waarop highlights, lowlights en babylights in het haar kunnen worden geplaatst. De bekendste en meest gebruikte methode is de folietechniek. Hier worden met gebruik van aluminiumfolie plukjes haar lichter of donkerder gemaakt. De folie techniek komt dicht bij de aanzet van het haar en is daarom ook gemakkelijk voor het bijwerken van uitgroei. De kamtechniek is een snellere methode waarbij de verf door het haar heen wordt gekamd. Dit geeft een nonchalant en natuurlijk effect.

Wil je ook hightlights bij de highlight expert in Rotterdam, Maak dan een afspraak in ons Atelier.