Skip to main content

Binnenkort een kappersbezoekje op de planning staan om jouw lange lokken kort te knippen? Met deze TikTok-hack weet je meteen of dat de juiste beslissing is. Lees hier hoe je het simpele trucje toepast.

Zó weet je of kort haar je ook echt goed gaat staan

Hoewel je op basis van je gezichtsvorm ook al aardig kan inschatten of kort haar goed bij je past, wil je toch het risico op een verkeerde keuze zo klein mogelijk maken. ‘Het groeit wel weer aan’ wil je tenslotte niet tegen jezelf zeggen als je voor de eerste keer in de spiegel kijkt naar je korte coupe. Gelukkig heeft TikTok — wat moeten we toch zonder — een handig trucje om zeker te weten of kort haar je mooi staat.

Dit is hoe het werkt

Natuurlijk kan je een deel van je lokken achter je schouders verstoppen of losjes omhoog vastspelden om een boblijn te imiteren zodat je kan zien hoe het korte haar je staat, maar het uiteindelijke resultaat is al-tijd anders (geloof mij). TikTokker @bondenavant gaat voor meetwerk — letterlijk — en pakt een lineaal en twee potloden erbij om in te schatten of je de schaar in je haar moet zetten. Plaats het ene potlood onder je kin, en het tweede verticaal naast onder je oor. Als de twee potloden haaks op elkaar staan, meet je de afstand tussen de bovenkant van je oor tot het kruispunt van de twee potloden. Als die afstand kleiner is dan 5,7 centimeter, zal korter haar je mooi staan. Hierboven zie je precies hoe het werkt.

Naast deze interessante tip hebben wij ook een Instagram kanaal die leuk is om te volgen, klik hier!