Skip to main content

haartrends komen en gaan. Dat maakt ons vak als kapper zo leuk, je kunt blijven spelen met lengte, kleur en vorm. Maar het allerbelangrijkste bij trends is dat jij je er fijn bij moet voelen als je het draagt. Daarom hebben wij vier trends uitgelicht waarvan er zeker één zult bij je passen.

Luxueus lang haar

Of het nu dankzij haarextensies of ouderwetse groei is, het haar wordt met de dag langer. Het verschil is dat in plaats van het haar aan de lucht te laten drogen (wat nog steeds zijn plaats heeft in veel van onze routines, dat is het vermelden waard), zegt Dominic dat we evolueren naar een meer gestileerde esthetiek. Dat kan een klassieke blowout zijn of grote volumineuze golven. Maar het is hoe dan ook een tegengif voor de afgelopen jaren waarin onze obsessie met korte kapsels ons minder ruimte gaf om te experimenteren.

Zijscheidingen

“Ik neig naar een middenscheiding, maar het voelt als een goed moment om de scheiding diep opzij te zetten”, zegt haarstylist George Northwood. “Dan voelt het ineens fris en nieuw, vooral met een bob.” Als referentie noemt hij Emma Corrin in de film Lady Chatterley’s Lover. Zij “ging van een diepe, zijdelingse golf naar een zeer getextureerde, onopgemaakte bob met dezelfde scheiding”. Beide looks, zegt hij, werkten met Emma’s fijne gelaatstrekken en lieten zien hoe een bob met een kleine aanpassing van elegant naar sensueel kan gaan.

Seventies bangs

Jaren 70-pony’s gaan echt niet weg, volgens Hersheson, die zegt dat ze een van de meest gevraagde stijlen in de salon zijn. “Maar er zijn nuances – ze kunnen in de stijl van Stevie Nicks zijn of wat meer uitgegroeid. Hoe dan ook, ze zijn de belichaming van cool girl-haar”, zegt hij. Zo veelzijdig als ze zijn, kun je ze op verschillende manieren stylen: blaas ze uit voor een superfluffy effect of draag ze strakker en los.

A-lijn bob

Aan de voorkant een stuk langer dan in de nek. Flatteert bijna alle gezichtsvormen en soorten haar. De variant met diagonale lijn die op de kaak of net daarover valt, is tijdloos en voor alle leeftijden. Deze bob kan ook gedurfd zijn, afhankelijk van de afstand tussen de nek en de haarpunten.