Skip to main content

Als je regelmatig hitte op je haar gebruikt is het belangrijk dat je een goede heat protection spray gebruikt. Zo moet namelijk niet alleen je huid, maar ook je haar goed beschermd worden tegen hitte en andere invloeden van buitenaf.

Lisanne laat zien aan de hand van boterhammen die ze verhit in een toaster wat een heat protection met jouw haar doet, beschermen!  klik hier om de video te bekijken

Als je regelmatig hitte op je haar gebruikt is het belangrijk dat je een goede heat protection spray gebruikt. Zo moet namelijk niet alleen je huid, maar ook je haar goed beschermd worden tegen hitte en andere invloeden van buitenaf. Maar waar moet je nou precies op letten met een hitte beschermend product en wat zijn nou de beste exemplaren? Hieronder helpen we je verder.

Hoe werkt een hitte beschermend product?
Ten eerste is het belangrijk om goed te begrijpen hoe zo’n heat protection spray werkt voordat je ermee aan de slag gaat. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je haar écht goed beschermd wordt als je een hitte beschermend product hebt aangeschaft. Een heat protector legt als het ware een onzichtbaar laagje om je haren heen, zodat directe hitte op je haar met bijvoorbeeld een föhn, krul- of stijltang minder schadelijk is.
Vaak bevatten de hitte bescherming sprays veel hydraterende eigenschappen en voorkomen ze vochtverlies, waardoor je haar minder snel pluist en gladder blijft. Het feit dat je haar hiermee net even wat langer in model blijft én je haar beschermt tegen de zon is daarbij natuurlijk alleen maar mooi meegenomen.

Hoe gebruik je heat protection spray?
Afhankelijk van het type hitte beschermend product breng je het aan op nat of droog haar, let hierbij dan ook goed op wat er op de verpakking staat. Om je haar zo goed mogelijk te beschermen is het belangrijk dat je de spray écht goed verdeeld over je hele haar. Voor het beste resultaat is het dan ook aan te raden om je haar in secties te verdelen, het product in he haar te sprayen en het vervolgens met je handen of een borstel gelijkmatig door de lengte van je haar te verdelen. 

Advies nodig welke heat protection geschikt is voor jouw haar ? Kom naar de salon voor een goed advies of bel ons gerust even op.