Skip to main content

Als je last hebt van roos/schilfers, weet dan dat je niet de enige bent. Hier onthullen we de no-nonsense gids die je nodig hebt om roos/schilfers te behandelen en ongewenste heropflakkeringen te voorkomen.

Roos/schilfers is een van de meest voorkomende hoofdhuidproblemen. 2 miljard vrouwen hebben last van ongewenste roos/schilfers dat is de helft van alle vrouwen ter wereld. Hier onthullen we de oorzaken van roos/schilfers, evenals de levensstijlfactoren die opflakkeringen veroorzaken en hoe je roos/schilfers op korte en lange termijn kan behandelen met ons effectieve nieuwe Symbiosegamma. 

Symbiose is speciaal ontwikkeld voor mensen die last hebben van roos/schilfers. Dankzij de verwennende formules hoef je niet in te leveren op jouw luxe douche-ervaring wanneer je roos vaarwel wil zeggen.

Wat is roos?


Ieders huid vernieuwt zich voortdurend. Eigenlijk vernieuwt de volledige buitenste huidlaag van een mens om de 2-4 weken. Een gezonde hoofdhuid vernieuwt zijn cellen gewoonlijk om de 14 dagen, maar bij roos overproduceert de huid cellen en duurt het vernieuwingsproces slechts 7 dagen. De combinatie van de overtollige cellen en de vernieuwingssnelheid veroorzaakt schilfers op de hoofdhuid, vaak boven op het hoofd, achter de oren en in de nek. Als ze uiteindelijk loskomen, vallen de grote witte vlokken meer op dan normaal, vooral bij donker of kort haar. Een milde vorm van seborroïsche dermatitis, roos/schilfers veroorzaakt niet alleen schilfers, maar kan de hoofdhuid ook rood, geïrriteerd en vet maken. 

Sommigen vragen zich af of roos/schilfers haaruitval kunnen veroorzaken. Kort gezegd, het antwoord is nee. Maar als jouw hoofdhuid zo geïrriteerd is dat ze erg jeukt, kan je de hoofdhuid beschadigen, wat op zijn beurt de haargroei kan vertragen. Daarom is het best om de oorzaak van het probleem aan te pakken en de zaken onder controle te krijgen.

Wat veroorzaakt roos/schilfers? 


Er zijn verschillende oorzaken bekend. Als je last hebt van ongewenste roos/schilfers, kan dat aan een van de volgende oorzaken liggen:

Micro-organisme Malassezia restricta

In de meeste gevallen worden roos/schilfers veroorzaakt door een eencellig micro-organisme dat op elke hoofdhuid voorkomt, Malassezia restricta genaamd. Het voedt zich met de oliën en produceert oleïnezuur waardoor de huidcellen zich snel vermenigvuldigen, wat leidt tot irritatie, roodheid en roos/schilfers.

Een plotselinge daling van de temperatuur

Als het kouder wordt, is er meestal minder vocht in de lucht, zowel buiten als binnen, waar de centrale verwarming de huid kan uitdrogen. Deze droogheid kan een overproductie van talg** veroorzaken waar de Malassezia restricta zich mee voedt, wat dan een opflakkering van roos/schilfers veroorzaakt.

Het gebruik van de verkeerde haar- en hoofdhuidproducten

Dit kan leiden tot een aandoening die bekend staat als dermatitis (een algemene term voor huidirritatie) en roos/schilfers. Het is belangrijk om haar met roos/schilfers regelmatig te wassen om de schilfers te verwijderen en de juiste producten gebruiken.

Andere factoren die roos/schilfers veroorzaken

Hoewel stress geen roos/schilfers kan veroorzaken, kan het het wel verergeren. Hetzelfde geldt voor externe agressoren zoals vervuiling en slechte voeding.

Hoe kom je van roos/schilfers af?

Als je roos/schilfers hebt, vraag je je misschien af: “Gaat het vanzelf over?” Helaas is dat niet het geval. Je dient producten te gebruiken die speciaal voor roos/schilfers zijn ontwikkeld om het micro-organisme aan te pakken dat de schilfers veroorzaakt. Een microbioomproduct dat het micro-organisme in evenwicht brengt, is de beste verdediging tegen roos, net zoals een shampoo en een scrub voor de hoofdhuid, die de schilfers losmaken, de hoofdhuid kalmeren en de olie verminderen.  

Een andere vraag die veel mensen met roos/schilfers zich stellen is of roos te genezen is.Hoewel er geen medicijn bestaat dat roos voorgoed kan verhelpen, kan het effectief en gemakkelijk worden aangepakt met de juiste haarproducten. Als het eenmaal onder controle is, kan je af en toe een opflakkering krijgen als je gestresst bent of het weer kouder wordt, maar goed samengestelde producten kunnen wonderen doen.

Dus welke producten zou je moeten gebruiken om roos/schilfers te behandelen? Symbiose is de nieuwe productlijn die de oorzaken en symptomen van roos bestrijden met drie belangrijke ingrediënten.Salicylzuur lost de schilfers onmiddellijk op dankzij zijn exfoliërende en reinigende werking, bifidus bevordert een gezond ecosysteem van de hoofdhuid, terwijl piroctone olaminehet onevenwicht in het microbioom reguleert en het ongewenste micro-organisme Malassezia restricta effectief ‘doodt’.

Hoe weet ik of mijn hoofdhuid gezond is?

kom naar onze salon voor een professioneel advies over jouw hoofdhuid. Ons salonteam zijn professioneel opgeleid om jouw hoofdhuidproblemen te evalueren en je de beste producten en salonbehandelingen te helpen adviseren. klik hier om een afspraak te maken.