Skip to main content

Benieuwd naar de haarkleurtrends van de zomer van 2023? Er is iets met de wisseling van de seizoenen, waardoor we iedere keer toch weer geneigd zijn een afspraak te maken bij de kapper. Zeker in de zomer; dan willen we frisse kapsels en experimenteren we met kleuren waarmee we vervolgens schitteren op een zonnig festival.

Haarkleurtrends zomer 2023

Hoewel ‘naturel’ normaal gesproken ook hoog op dit haarkleur-eisenlijstje voor de zomer staat, voorspellen de haarkleurtrends van de zomer 2023 toch wat anders. Het mag fel, opvallend en zichtbaar geverfd. Net als de haartrends van aankomende zomer zijn dus gedurfd. Onder het mom van ‘nooit te vroeg om te oriënteren’ presenteert Atelier DMNC hier de grootste haarkleurtrends van de zomer 2023.

HOOG BLOND

Als we aan zomer denken, denken we allereerst aan frisse en lichte kleuren. Hoogblond past natuurlijk perfect in het plaatje. Voor iedereen die zich zorgen maakt over de onderhoudsvriendelijkheid van deze haarkleur, wees gerust: de trend om je haar donker uit te laten groeien of zelfs donkere uitgroei te verven wordt ook een grote!

ESPRESSO BRUNETTE

Verf je zwarte haar een tint of twee lichter, of gooi het roer helemaal om wanneer je een blondine bent. Espresso-bruin is namelijk een van de trend haarkleuren van aanstaande zomer, en daar doen we graag ons voordeel mee.

PEARL BRUNETTE / BLONDE

Nog zo’n grote haarkleurtrend voor de zomer van 2023. Een mix tussen strawberry en cool blonde en de populaire haarkleur “Pearl”: die gaan we veel zien deze zomer. Een originele manier voor brunettes om hun haarkleur op te frissen, en brondehaar een warme twist te geven.

KOPERTINTEN

Sinds Kendall Jenner haar bruine lokken inruilde voor een ginger kapsel, zijn kopertinten eigenlijk niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook deze zomer gaan we de warme rode kleuren nog veel terugzien. Als je al rood haar van jezelf hebt, zijn koper-, abrikoos- en aardbeiblonde highlights de manier om je kapsel naar 2023 te upgraden.

TOFFEE BLOND

Deze kleur blond heeft een donkere ondertoon (ideaal voor bruin en zwart haar!) en speelt met warme blonde, bijna koperachtige tinten door het haar. Ben je blond van jezelf? Vaak kan de kapper je eigen haarkleur dan gebruiken als basis, waardoor je minder highlights hoeft te zetten. Beter voor je haar én je portemonnee.