Skip to main content

Zo kom je van een groene gloed af

Je hebt het vast wel eens gehad: een ongewenste, groene gloed in het haar. Het ontstaan hiervan kan een aantal verschillende oorzaken hebben. Gelukkig zijn er ook een aantal manieren om de groene gloed uit je haar te halen of om het te voorkomen. Wil jij nooit meer last hebben van een groene gloed in je haar? Lees dan snel alle tips hieronder!

Hoe ontstaat een groene gloed in het haar?

Een groene gloed in het haar heeft een aantal oorzaken:

Zwembadwater
Als je gaat zwemmen in een zwembad bestaat de kans dat er een groene gloed ontstaat. Veel beautylovers denken dat die groene gloed ontstaat door het chloor, maar dit is niet het geval. De groene gloed ontstaat namelijk door de koper/metaal deeltjes in het water. Koper kan in het water terechtkomen door de koperen leidingen waar het water doorheen loopt of door algenbestrijders.

Douchen 
Niet alleen de leidingen waar het zwembadwater doorheen stroomt kan koper bevatten, maar ook de leidingen bij jou thuis. Het koper in het water hecht zich namelijk aan de proteïnen van het haar. Dus als je nooit zwemt maar toch een groene gloed in je haar hebt kan dit bij jou het geval zijn.

Verven van je haar 
Een groene gloed na het verven… Veel mensen die hun haar geblondeerd hebben en daarna weer donkerder gaan hebben hier last van. Wanneer je je haar gaat blonderen worden namelijk geleidelijk de pigmenten uit het haar verwijderd. Laat je jouw haar daarna weer donkerder verven met bijvoorbeeld licht bruine of donkerbruine kleur bestaat de kans dat je haar een groene gloed krijgt. Dit komt namelijk door de groene pigmenten die de verf bevat. Als je een van deze kleuren laat aanbrengen op ongepigmenteerd haar heb je kans dat de kleur doorslaat. Dit komt omdat de complementaire kleur van de doorgeslagen kleur uit het haar verwijderd is tijdens het blonderen.

Hoe krijg je een groene gloed uit het haar?

Als je toch die ongewenste groene gloed in je haar hebt gekregen wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Gelukkig zijn hier wel een aantal oplossingen voor: 

Anti-roos shampoo
Een anti-roos shampoo is een sterke shampoo die het haar als het ware kan ‘strippen’. Met een anti-roos shampoo vervaag je de haarkleur, dus ook de groene gloed. Alleen wordt dus niet alleen de groene gloed vervaagd, maar ook jouw gewenste haarkleur. Dus zorg dat je hier bewust van bent voordat je hieraan begint. Deze shampoo kun je gebruiken.

Ketchup (fabel of wonder)
Geloof het of niet maar ketchup zou de groene gloed uit je haar kunnen halen! De rode pigmenten in ketchup neutraliseren namelijk de groene tinten in het haar. Zorg ervoor dat je ketchup goed over het haar verdeelt en dek het vervolgens af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 20 minuten inwerken en spoel het daarna grondig uit. Na de behandeling kan je haar alleen iets donkerder uitvallen, maar niet schrikken want dat is na het wassen weer weg. Deze tip werkt niet altijd en daarom twijfelde we of we hem moesten delen. 

Semi-permanente kleuring of spoeling 
Door een semi-permanente kleuring of spoeling te gebruiken met een rood pigment wordt de groene gloed tijdelijk in het haar geneutraliseerd. Heb je verder geen ervaringen met kleurspoelingen, wij adviseren je graag.

Hoe voorkom ik een groene gloed in het haar?

Het allerfijnste is om die groene gloed natuurlijk gewoon te voorkomen. Gelukkig is dat wel mogelijk als je je bezighoudt met een aantal dingen die hieronder staan: 

Badmuts 
Misschien niet de meest charmante manier, maar wel de eenvoudigste namelijk een badmuts. Hierdoor komt je haar niet in contact met het water en krijg je dus geen groene gloed, maar kun je toch lekker zwemmen. Deze badmuts bijvoorbeeld.

Conditioner
Is de badmuts toch niet helemaal jouw ding? Gebruik dan conditioner voor het zwemmen. Als je voor het zwemmen een conditioner met siliconen gebruikt wordt er een beschermlaagje om je haren heen gelegd. De siliconen leggen een laagje om je haar heen waardoor je haren beschermd worden tegen de koper. Zorg dat je je haar nat maakt voor het aanbrengen van de conditioner en steek het vervolgens op. Zo ben jij helemaal klaar om te gaan zwemmen zonder een groene gloed daarna! Bekijk hier onze favoriet.

Shampoo
Is je haar al in contact geweest met het zwembadwater? Was dan na het zwemmen meteen je haar met een professionele shampoo. Hierdoor heeft het water niet de kans om verder in het haar te kunnen trekken. Deze shampoo elimineert alle koper/metaal deeltjes.

Heb je nog een vraag over de groene gloed in het haar? Of een andere beauty vraag? Neem gerust contact met ons op, want onze expert staan klaar om je vraag te beantwoorden!