Skip to main content

Dé haartrends voor zomer 2023, vroeg je? Kijk niet verder dan hier, zouden wij zeggen.

Een mens mag dromen, toch? Van een zonnig, knisperend kapsel, bijvoorbeeld. Daarom: dé haartrends voor zomer 2023, van low key opties (accessoires!) tot complete make-overs. Welke kapsels voor de zomer van 2023 móet je kennen? De schaar mag in het haar, ja.

  1. Niet-traditionele accessoires

Zomer 2023 belooft een compleet arsenaal aan niet-traditionele accessoires. Denk: steentjes, klemmen (van mini tot groot), glitter extensions en haarclips (om je zijscheiding nóg beter te accentueren). Het past binnen de nostalgische vibe van het moment, waarin het hartstikke van nu is om je te laten inspireren door je tienertijd.

3. Choppy shag (mét textuur)

De ultrapopulaire shag gaat tijdens zomer 2023 nergens heen, mensen. De versie waarbij je de natuurlijke textuur van je haar omarmt doet het dit seizoen vooral goed. Denk aan de ‘octopus shag’ van Hoyeon Jung, waarbij lange lokken en een (rommelige) pony het verschil maken. Als je haarpunten op tentakels lijken, zit je goed.

4. Messy Bob

Met dank aan het Hailey Bieber-effect belooft ‘kort haar’ een van dé haartrends voor zomer 2023 te worden. Ga – als het even kan – voor een messy bob, die fris en speels oogt. Al is een strak exemplaar (zoals bij Shreks Lord Farquaad, ja) ook het overwegen waard, zoals we hier al schreven. Een bob vergt hoe dan ook minder onderhoud, en da’s wel zo lekker, in de zomertijd.

  • Sunny koper

We stelden het al in de haarkleurtrends voor zomer 2023: koper, en het liefst de bright variant, gaan we dit jaar veel zien. En da’s niet zo gek: de kleur staat zowel bij lichte als donkere huidtinten mooi, en brengt alle aandacht richting het gezicht. Alsof je zelf die zonsondergang bent, zeg maar.

  • Lage staart

De kapsels voor de zomer van 2023 liegen er niet om. Of je nou kort of lang haar hebt: de staart mag deze zomer laag zijn. Combineer het met een diepe (en strakke en/of natte) zij-of middenscheiding, en je schept een enorme glossy look.

(bron: Harper’s Bazaar)