Skip to main content

Zomervakanties zijn de perfecte tijd om te ontspannen, maar de felle zon kan schadelijk zijn voor je haar. De combinatie van UV-straling, zout water en chloor kan je lokken beschadigen en hun glans verminderen. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om je haar te beschermen en te voorkomen dat het uitdroogt en dof wordt tijdens je vakantie. In dit blogbericht delen we vijf essentiële tips om je haar gezond en stralend te houden, ongeacht je bestemming.

 1. Gebruik een UV-beschermende haarproducten

  Een van de meest effectieve manieren om je haar te beschermen tegen de zon is het gebruik van een haarproducten met UV-bescherming. Kies een product bijvoorbeeld de L’Oreal Professionnel Metal Detox High Protection creme, dat specifiek is ontworpen om je haar te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Breng de cremé aan voordat je naar het strand of het zwembad gaat en kam het voorzichtig door je haar om het gelijkmatig te verdelen. Dit vormt een beschermende laag die voorkomt dat de zon je haar uitdroogt en beschadigt.


 2. Draag een hoed of sjaal

  Een modieuze en praktische manier om je haar te beschermen is het dragen van een hoed of een sjaal. Een brede hoed met een goede rand biedt niet alleen bescherming voor je gezicht, maar houdt ook de meeste van je lokken in de schaduw. Een lichte sjaal kan ook dienen als een stijlvolle bescherming tegen de zon en kan gemakkelijk in je strandtas worden gestopt wanneer je hem niet nodig hebt.
 3. Vermijd hete stylingtools

  Tijdens je vakantie kun je het beste hete stylingtools zoals een föhn, krultang of stijltang vermijden. Door de warmte van deze apparaten wordt je haar extra kwetsbaar voor de schadelijke effecten van de zon. Laat je haar natuurlijk drogen en ga voor een meer natuurlijke en zorgeloze look. Als je echt niet zonder styling kunt, gebruik dan een hittebeschermende spray voordat je de tools gebruikt.


 4. Spoel je haar na het zwemmen

  Of je nu in de zee of in het zwembad zwemt, het is belangrijk om je haar direct daarna goed uit te spoelen. Zout water en chloor kunnen je haar uitdrogen en beschadigen. Neem altijd een reisflesje zoet water mee naar het strand of zwembad en spoel je haar grondig uit om eventuele resten van zout water of chloor te verwijderen. Dit helpt om je haar gehydrateerd en gezond te houden.
 5. Voed je haar van binnenuit

  Last but not least, vergeet niet om je haar van binnenuit te voeden. Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven en eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamines en mineralen, zoals groenten, fruit en gezonde vetten. Ook voeding supplementen kunnen bijdragen aan extra voeding voor je haar. Vaak adviseren wij de Sugar Bear Hair supplementen. Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de gezondheid van je haar en zullen helpen om het sterk en glanzend te houden, zelfs onder de hete zon.
  Het beschermen van je haar tegen de zon op vakantie is makkelijker dan je denkt. Met een combinatie van de juiste haarproducten, accessoires en gezonde gewoonten kun je ervoor zorgen dat je lokken er stralend uitzien tijdens je hele vakantie. Dus ga eropuit en geniet van je reis, wetende dat je haar goed beschermd is tegen de schadelijke effecten van de zon!