Skip to main content

Als Internationaal ambassadeur van L’Oreal professionnel is Dominic Vleer altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste haartrends. Dominic heeft de 7 grootste trends voor je op een rijtje gezet. We zijn benieuwd voor welke look jij dit seizoen gaat.

  1. Korte lagen
isabel marant spring summer 2022

Ook wel gedubbed als the new shag – krijgt dit korte retrokapsel dit seizoen een moderne make-over. Hoewel velen denken dat pony’s en kort haar niet samen kunnen, bewijst dit kapsel het tegendeel. Geliefd bij beroemdheden zoals Billie Eilish, Miley Cyrus en Zendaya is dit kapsel perfect aanpasbaar op jouw voorkeur. Kies voor een lange pony voor een seventies-look, of kies juist voor kortere cut voor een nineties-gevoel.

2. Sleek Bob

kapsels met kort haar

Denk je dat korte kapsels dames niet staan wanneer ze dun haar hebben? Laat dit nog een bewijs zijn dat ook mensen met steil, dun haar prima een kort kapsel kunnen hebben.

3. Oranje boven

chanel cruise 2023 collection  runway in monte carlo

Ik benoemde het al eerde: de rode haarkleur is mateloos populair onder menig celebrity. Goed nieuws voor alle natural red heads, maar ook voor iedereen die dat niet is, want sterren als Kendall Jenner en Oumayma Elboumeshouli bewijzen dat je ook als niet-roodharige een verbluffend resultaat kan krijgen.

4.Korte bob

chanel spring summer 2022

Deze haartrend voor zomer 2022 is geen gloednieuw kapsel, maar deze zomer treffen we de bob wel aan in een kortere vorm. Je zult hem wellicht herkennen van jaren ’90-topmodellen zoals Linda Evangelista en Kate Moss. Dit jaar is de bob nóg een slag korter met het haar reikend tot de kaken, waardoor dit kortere kapsel een nonchalante en tegelijk praktische twist geeft aan je zomerse look. 

5. Spikey bun

nensi dojaka springsummer 2022

Grote kans dat je de spikey knot langs zag komen op je Instagram-feed: van Bella Hadid tot Dua Lipa, bijna alle celebs zijn fan van het kapsel dat rechtstreeks uit de jaren 90-2000 lijkt te komen. Deze multi-textuur knot werd ook gespot op de catwalk van het Londense it-girl-label Nensi Dojaka, waar wordt bewezen dat de superstrakke knot ook in de zomer van 2022 volledig on trend is.

6. No rules grey

Een van de grote haartrends van afgelopen jaar was toch wel ”the grey movement”  Steeds meer vrouwen kiezen er bewust voor hun grijze haren niet meer te verven, maar juist te omarmen. Deze bold attitude breidt zich in 2022 uit. ‘Ik hoop dat we in 2022 de “schaamte” achter ons kunnen laten over dat je voor bepaalde kleuren te jong of te oud of niet ‘hip’ genoeg voor bent,’ aldus Dominic. Dus wil jij op latere leeftijd stralen met een pastel tint in roze, blauw of koper blond, doe het ! Of Twijfel je over een korte pony of bob? ‘Laat je vooral adviseren door ons en durf te doen!’

7. Curtain bangs blijven

Vorig jaar al één van de grote trends, en ook in 2022 blijven we ‘m zien: curtain bangs. Een de zachte variant van de pony, met een middenscheiding waardoor je een soort ‘gordijntjes’ oftewel curtains voor je gezicht creëert. Een laagjes-pony staat bijna iedereen, en is prachtig in zowel steil als krullend haar.