Skip to main content

Hoewel een nieuw seizoen natuurlijk altijd nieuwe modetrends met zich meebrengt, zien we ook vaak een verschuiving in de haartrends. Vooral in de overgang van de zomer naar herfst lijkt iedereen zin te hebben om de schaar in het haar te zetten. Geen beter moment ook, vinden wij.

In de zomer zien we vooral dat we naar wat lichtere haarkleuren en balayages neigen, maar in de herfst kiezen we juist vaker voor warmere tinten. Op de catwalks voor de herfst en winter zagen we van alles en nog wat voorbijkomen: van gestroomlijnde paardenstaarten tot punk kapsels en 90’s geïnspireerde laagjes, het ging alle kanten op. Ook benieuwd naar de haartrends voor de herfst en winter van 2022/2023? We zetten ze hieronder voor je op een rij. Kom maar op met die inspiratie!

  1. 90’s bob

We zien de jaren ’90 invloeden al langere tijd terug in de mode, maar ook in de beautywereld lijkt deze periode populair te zijn. Middenscheidingen in combinatie met strakke bobs zullen dit najaar dan ook een grote trend zijn. Het fijne hieraan is dat je binnen no-time klaar bent in de ochtend als je van jezelf al steil haar hebt.
290’s haar met laagjes

2. 90’s haar met laagjes

Denk: veel volume, laagjes en highlights die eruit zien alsof je er niks voor gedaan hebt. De speelse look is terug en wij zijn groot voorstander van de trend. Het vergt enige oefening met je föhn en föhnborstel, maar als je het eenmaal onder de knie hebt zul je overspoeld worden met complimenten.

3. Natuurlijke texturen

Textured haar is natuurlijk geen trend. Maar wat ons opvalt is dat de mode- en beautyindustrie deze haarsoort meer en meer omarmt en dat wordt tijd. Probeer er juist mee te werken in plaats van ertegen te werken en voeg bijvoorbeeld leuke accessoires toe om je look naar een nóg hoger niveau te tillen.

4. Punk haar

Het is je vast niet ontgaan: Bella en Gigi Hadid’s kapsels tijdens de nieuwe Marc Jacobs-show. Om deze reden wordt er dan ook verwacht dat punk haar dit najaar een trend zal worden. Nu hoef je niet gelijk voor een gewaagd half geschoren kapsel à la Bella of Gigi te gaan, maar kun je ook voor ruige laagjes kiezen voor een speels en spannend effect.

5. Haarbanden

Haarbanden zijn hot dit najaar. We zagen ze op meerdere catwalks voorbijkomen, waaronder bij die van Eudon Choi en Chanel. We moeten dan ook eerlijk bekennen dat we groot voorstander zijn van de trend. Als je op zoek bent naar een preppy look is deze haartrend precies wat je nodig hebt.

maxmara show

6. Slick bun

De slick bun zagen we in overvloed op straat, maar ook op de catwalks. De chique haarstijl is perfect voor als je nog net even niet je haar wil wassen, maar kan ook prima gedragen worden als je schone lokken hebt. Voeg gewoon wat gel en haarlak toe en je haren zit de hele dag goed.

7. Jaren ’70 geïnspireerde kapsels 

haartrends herfst en winter 2022 2023

Chunky bangs met veel volume zijn terug. Lily Collins is dan ook het perfecte voorbeeld van deze trend. De jaren ’70 geïnspireerde look zien we al enige tijd voorbijkomen, maar belooft dit najaar het straatbeeld te domineren. Draag het los of juist (half) vast als Brigitte Bardot.

giambattista valli show

8. Glossy paardenstaarten

Ultraglimmende paardenstaarten domineerden de catwalks dit seizoen en wij begrijpen heel goed waarom. De elegante haarstijl geeft je die clean girl-aesthetic die nu zo trending is. Combineer ‘m met een natuurlijke make-up look voor een prachtig geheel.

9. Glass hair look 

De glass hair look belooft dit najaar een grote trend te worden. Kapsels die er bijna nat uitzien omdat ze zó erg glimmen zijn precies waar we naar op zoek gaan. Spot je al een thema? Het ziet ernaar uit dat we naar tot in de puntjes verzorgde lokken gaan met vrijwel elke haartrend. Ben jij al fan?

(Bron: Elle.nl)