Skip to main content

Pluizig haar: iedereen heeft er weleens last van. De één vooral ’s winters en in de herfst, de ander helaas all year round. Droog, pluizig haar wordt voornamelijk veroorzaakt doordat je haar is uitgedroogd. Je haar komt waarschijnlijk vocht tekort, waardoor het afbreekt en gaat pluizen. Bestaat er een wondermiddel tegen pluizig haar? De meest simpele oorzaak, en helaas minst behandelbare, is genetisch. Sommigen hebben nu eenmaal van nature vrij droog of pluizig haar: er wordt dan te weinig talg aangemaakt. Talg ‘smeert’ het haar, en houdt zo de haarschubben gesloten. Maar wat te doen tegen pluizig haar?!

1.Föhn niet onnodig lang je haar

Soms is de föhn nu eenmaal nodig om fatsoenlijk voor de dag te komen: dat snappen we. Máár het vervelende gevolg (droog, pluizig haar) is niet wenselijk natuurlijk. Onze tip is om je haar met redelijk koude lucht droog te blazen, en het op 10 centimeter afstand te houden. 

2.Haarserum of balsem tegen pluizig haar

Een héél fijn wonder middel tegen pluishaar. Doe na het douchen vier of vijf druppels serum of balsem in je haar. Wrijf dit door je gehele haar en laat het daarna natuurlijk opdrogen. We hebben tegen ook nacht serums die je ‘s nachts in kan laten werken. 

3.Sla eens een wasbeurt over 

Probeer je haar eens wat minder vaak te wassen. Zo voorkom je overmatig uitdroging door de reinigende werking van je shampoo. Wij adviseren daarom altijd een  professioneel verzorgende shampoo. 

4.De juiste kam of borstel 

Gebruik een kam met tanden die ver uit elkaar staan of een borstel met gecombineerd echt haar. Gebruik je een kam of borstel met tanden die dicht op elkaar staan; dan trek je je haar als het ware uit elkaar. Het gevolg? Je haar breekt. Oef. Nog een extra tip: kam of borstel je haren niet als het nat is. 

5.Gezond van binnen = gezond van buiten

Eet dus genoeg zalm, avocado en andere producten die veel goede vetten bevatten. Want dat vet werkt mooi door in je haar en voorkomt een pluizenbol.

6.Was je haar niet te vaak bij pluizend haar

Het hoofdingrediënt van shampoo – sodium lauryl sulfate – maakt je lokken dan wel keurig schoon, maar bij dagelijks gebruik droogt het je haar uit. En droog haar betekent, juist, pluizig haar. Toch gehecht aan je dagelijkse douchebeurt? Kies dan voor een verzorgende professioneel geadviseerde shampoo. Extra tip: douche ook niet te warm – ook dit is niet goed voordroog, pluizig haar. 

7.Je haar droog wrijven met een handdoek?

Dat is geen goed idee met droog, pluizig haar! Het wrijven verpest je haarstructuur en zorgt voor pluis alom. Draai je lokken daarom in een handdoek en laat het vervolgens zo natuurlijk mogelijk opdrogen. Een tip: Vervang ook je kussensloop in een satijnen variant. Die voorkomt schuring waardoor je haar ook  kan beschadigen tijdens het slapen. 

8.Met je handen in het haar

Waarschuwing: deze tip tegen pluizig haar is vervelend. Maar zit niet, wij herhalen niet, zoveel met je handen aan pluizig haar. Zo gooi je de boel door elkaar en loop je binnen de kortste keren met een pluizige (en bovenop vette!) coupe.

Goed advies nodig bij pluizen haar, kom vrijblijvend langs bij ons in de salon.