Skip to main content

De ‘Dry Cut Treatment’ is een knipbehandeling die speciaal is ontworpen voor mensen met haar met textuur en voor degenen die de voorkeur geven aan een knipbehandeling op droog haar. Hier zijn de details van de behandeling:

 1. Duur: De behandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
 2. Voor wie is deze behandeling geschikt: Mensen met haar met textuur (waarschijnlijk natuurlijk krullend of golvend haar).
 3. Kosten van deze behandeling: €90,-

Droogknippen, hoe is het ontstaan?

Het ontstaan van droogknippen is terug te voeren op de erkenning van de unieke eigenschappen van krullend en textuurhaar. Traditioneel werd haar meestal nat geknipt, maar bij nat haar kunnen de natuurlijke krullen of golven zich anders gedragen dan wanneer het haar droog is. Dit kan leiden tot onnauwkeurige knipresultaten, omdat de kapper niet goed kan zien hoe het haar valt en krult na het drogen.

Droogknippen kwam op als een methode die beter tegemoetkomt aan de specifieke behoeften van mensen met krullend en textuurhaar. Door het haar op droge toestand te knippen, kan de kapper de natuurlijke vorm van het haar beter begrijpen en deze nauwkeuriger in model brengen.

Wat houdt een dry cut treatment in:

 1. Drankjes: Je kunt genieten van koffie, cappuccino, verse gemberthee, enz., wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer.
 2. Consult: Er wordt een consult gegeven om je wensen en verwachtingen te begrijpen, evenals om te bespreken wat het beste is voor jouw haar.
 3. Knipbehandeling: De knipbehandeling wordt uitgevoerd op droog haar, waardoor de kapper beter kan zien hoe het haar natuurlijk valt en krult.
 4. Hoofdhuidmassage: Ontspanning is een belangrijk onderdeel van de ervaring. Een hoofdhuidmassage kan helpen om stress te verminderen en haargroei te stimuleren.
 5. Intens hydraterend masker: Dit masker is bedoeld om je haar extra hydratatie te geven, vooral belangrijk voor krullend/textuur haar dat vaak meer vocht nodig heeft.
 6. Stoomhanddoek: Dit kan worden gebruikt om het hydraterende masker dieper in het haar te laten doordringen.
 7. Uitgebreid productadvies: Advies over welke producten het beste zijn voor jouw haartype en textuur.
 8. Styling- en föhntips: Je krijgt tips voor het stylen en föhnen van je haar om het beste uit je nieuwe knipbehandeling te halen.
 9. Drogen met diffuser: Dit is een vriendelijkere manier om krullend haar te drogen, zodat de natuurlijke textuur behouden blijft.

De ‘Dry Cut Treatment’ is een uitgebreide en zorgvuldig samengestelde behandeling, die zich richt op de unieke behoeften van mensen met textuurhaar. Het biedt niet alleen een knipbehandeling, maar ook ontspanning, advies en stylingtips om ervoor te zorgen dat je haar er op zijn best uitziet en aanvoelt na de behandeling.

Wat deze behandeling uniek maakt, zijn verschillende aspecten:

 1. Aandacht voor textuurhaar: De behandeling is specifiek gericht op mensen met textuurhaar, zoals krullend of golvend haar. Dit betekent dat de kapper bekend is met de uitdagingen en schoonheid van dit haartype.
 2. Behoud van natuurlijke textuur: Het knippen van droog haar zorgt ervoor dat de natuurlijke textuur behouden blijft. Dit is essentieel voor mensen die hun krullen willen accentueren zonder dat het haar er na het drogen anders uitziet dan verwacht.
 3. Individueel advies: De behandeling omvat een consult en uitgebreid productadvies. Dit betekent dat je persoonlijke aanbevelingen krijgt voor haarverzorging en styling die specifiek zijn afgestemd op jouw haartype.
 4. Hydratatie en verzorging: De behandeling omvat een intens hydraterend masker en een stoomhanddoek om het haar te voeden en extra vocht te geven, wat vooral belangrijk is voor krullend haar dat vaak vatbaar is voor droogte.
 5. Stylingtips: Je krijgt ook tips over styling en föhnen, waardoor je in staat bent om je haar op de juiste manier te stylen na de knipbehandeling.

Samengevat is de ‘Dry Cut Treatment’ uniek omdat het zich specifiek richt op textuurhaar, het behoud van de natuurlijke textuur en vorm van het haar belangrijk vindt, en individuele verzorging en stylingadvies biedt om het beste uit je haar te halen. Het is een holistische benadering van knippen die rekening houdt met de eigenaardigheden en wensen van mensen met krullend en textuurhaar.

Direct een afspraak plannen, klik hier!