Skip to main content

Voelt je haar broos, poreus en dun aan? Mis dan niet de Izuma Tonic van Shu Uemura. In dit artikel bespreken we de voordelen van de producten en hoe je in 5 stappen sterker en voller haar krijgt.

Broos haar wordt gekenmerkt door fijne, droge en ruwe haren die doormidden breken of gespleten punten hebben. De oorzaken van broos en beschadigd haar variëren van genetische factoren tot invloed van weer en wind, maar de gebruikelijkste oorzaken zijn dagelijkse hittestyling en chemische behandelingen. Met de juiste soort haarverzorging kunnen we het haar echter weerbaarder maken en Izumi Tonic is hiervoor een van onze favorieten.

w9_24_editorial_shuuemura_2.jpg.webp

Verzorg het haar met versterkend rijstwater – een oeroude Japanse traditie

De Izumi Tonic-lijn is geïnspireerd op de oeroude Japanse methode die rijstwater gebruikt om het haar te versterken. Het is bekend dat rijstwater voeding en weerbaarheid aan het haar geeft, dankzij de rijkdom aan vitaminen, mineralen, antioxidanten en aminozuren: ingrediënten die samen beschadigde haarvezels helpen herstellen en een gezonde haarbodem stimuleren.

Naast rijstwater bevatten de producten verzorgende ceramiden die vocht toevoegen en insluiten, beschermen tegen verdere schade en voor zacht, glanzend en weerbaarder haar zorgen.

w9_24_editorial_shuuemura_3.jpg.webp

Stap 1: Shampoo

Start je routine met de Izumi Tonic Strengthening Shampoo die ontwikkeld is om het haar en de hoofdhuid mild te reinigen en tegelijkertijd de voordelen van rijstwater van wortel tot punt toe te voegen. Breng aan in nat haar, masseer zorgvuldig, laat schuimen en spoel dan uit. Zo verwijder je niet alleen vuil, maar is je haar ook klaar om de voordelen van de volgende producten uit de lijn te absorberen.

Stap 2: Conditioner

Breng na de shampoo de Izumi Tonic Strengthening Conditioner aan. Deze conditioner egaliseert de haarschubben, sluit vocht in en geeft een extra beschermlaag. Breng aan in vochtig haar, laat enkele minuten inwerken en spoel goed uit.

Stap 3: Haarpakking

Om het haar een extra boost te geven, raden we aan om één à twee keer per week de conditioner af te wisselen met Izumi Tonic Strengthening Hair Mask. Dit intensief verzorgende masker biedt diepgaande voeding en herstelt en versterkt het haar van wortel tot punt. Het is vooral geschikt voor als je extreem kwetsbaar of beschadigd haar hebt. Wring het teveel aan water uit en breng het masker gelijkmatig over al je haar aan. Laat 5 à 10 minuten inwerken en spoel dan uit.

Stap 4: Versterkende leave-in

De bestseller uit de lijn, Izumi Tonic Strengthening Water, is het perfecte stylingproduct om verzwakt haar een vol en luchtig eindresultaat te geven. Spray gelijkmatig over handdoekdroog haar voordat je het föhnt of aan de lucht droogt. De spray werkt als een rijstwaterbehandeling in een fles.

Stap 5: Verzorgend serum

Om je haar ook tussen twee wasbeurten sterk, zacht en glanzend te houden, raden wij Izumi Tonic Strengthening Serum aan. Deze leave-in behandeling zit boordevol voedingstoffen en versterkende ingrediënten die het haar beschermen tegen dagelijkse schade en ook een lichte, niet-vette finish geven. Breng een kleine hoeveelheid aan op vochtig of droog haar. Het serum ontklit, voorkomt schade en geeft een briljante glans zonder zwaar gevoel. Is dat alles? Nee, hoor, het vult ook de diameter van elke haar aan voor een voller, volumineus gevoel.