Skip to main content

Als kapper, ondernemer en businesscoach begrijp ik als geen ander hoe cruciaal het is voor kappersondernemers om een doordachte prijsstrategie te hanteren. Achter elke perfecte coupe en kleuring schuilt een zorgvuldige berekening die de basis vormt voor een gezonde bedrijfsvoering. Ik deel vier essentiële factoren die ik hanteer om mijn de behandelprijs in salon te berekenen.

Algemene Kosten: Fundament van de prijsbepaling

Als kappersondernemer begrijp je ongetwijfeld het belang van het dekken van algemene vaste lasten zoals huur, nutsvoorzieningen en abonnementen. Ik adviseer je om een realistische inschatting te maken van deze kosten en deze te integreren in de prijsbepaling van behandelingen. Door deze kosten inzichtelijk te maken kom je tot te ontdekking wat jouw minuut prijs moet zijn om kostendekkend en uit eindelijk winstgevend te ondernemen. Dit vormt het fundament voor een gezonde winstgevendheid. 

Tijd: Efficiëntie als sleutel tot succes

Tijd is kostbaar, zowel voor jou als ondernemer als voor de kapper in de stoel. Het inschatten van de benodigde tijd voor elke behandeling is cruciaal voor een efficiënte bedrijfsvoering. Als businesscoach moedig ik aan om niet alleen de eigen vaardigheden en snelheid te overwegen, maar ook de complexiteit van de behandeling. Een gestroomlijnde aanpak levert je onder aan de streep euro’s extra op. 

Creativiteit: Innovatie als prijsdifferentie

In een dynamische branche zoals de kapperswereld is innovatie een sleutelfactor. Als jij regelmatig bijscholing volgt, adviseer ik om deze creativiteit en kennis te vertalen naar speciale behandelingen met aangepaste prijzen. Dit niet alleen als terugverdienmodel voor educatie, maar ook als een unieke propositie die klanten aanspreekt en jij als specialist met de geleerde kennis onderscheidend maakt.

Productkeuze: Kwaliteit als onderscheidende factor

Als businesscoach begrijp ik het belang van het bieden van kwaliteit aan klanten. De keuze van producten en diensten is hierbij cruciaal, of het nu gaat om highlights of een goed vallende coupe. Wees altijd transparant over de behandelprijzen. Maak een prijsberekening voorafgaand aan de behandeling om eventuele misverstanden na afloop van de behandeling te voorkomen.

De uiteindelijke behandelprijs hangt samen met de productkeuze, de tijd die je nodig hebt voor de behandeling, je minuut prijs (vaste lasten) en jouw creatieve en onderscheidende vermogen. 

als businesscoach benadruk ik bij al mijn klanten het belang van een evenwichtige benadering van deze vier factoren in de prijsbepaling voor de behandelingen. Deze 4 facturen dragen bij aan een optimale klanttevredenheid en aan jouw reputatie als kwaliteitskapper die transparant over zijn prijzen communiceert en deze kan onderbouwen. 

Bekijk ook: 8 Slimme Strategieën voor Kappers: Efficiëntie, Creativiteit en Klantgerichtheid!