Skip to main content

De vraag die in de salon elke zomer weer veelvoudig terugkomt: is het beter om voor of na de vakantie naar de kapper te gaan? Allerlei theorieën doen de ronde en de kappersbezoeken worden bijna net zo nauwkeurig gepland als de vakantie zelf. Maar wat is nu het beste? Aan het zwembad liggen met amazing glossy hair, of toch nog maar een weekje wachten met een coupe de wanhoop?

Eigenlijk maakt het helemaal niet zo veel uit! Kijk vooral naar de conditie van je eigen haar en beslis daaruit hoeveel voordelen eraan vastzitten voor jou. Ieder haar is anders, dus zal ook anders reageren.

VOOR DE VAKANTIE 

Leuk op de foto in het tropische oord? Dan wil je natuurlijk ook prachtig haar voor dat jaloersmakende plaatje. Ga van tevoren gewoon naar de kapper en laat die geweldige highlights zetten. In principe is er niks aan de hand als je je haar maar goed verzorgd. Ook kan je je lokken gewoon laten knippen, haar groeit zelfs sneller in de zomer! Waar je wel mee op moet passen is geblondeerd haar in het zwembad, dat kan groen uitslaan! JA, GROEN! Lees hier hoe je dat tegengaat.

vrouw op het strand met zand in het haar.

NA DE VAKANTIE 

De hele dag zwemmen in de zee, liggen in de zon en onbezorgd die haren los laten wapperen. Doet dit je aan jezelf denken? Dan kan je beter na de vakantie langs de salon gaan. Vooral wanneer je felle- of pastelkleuren in je haar hebt. Die kleurtjes zijn prachtig natuurlijk, maar het gaat er veel sneller uit wanneer je op waterski’s over dat zoute water heen sjeest. Geniet dan vooral, en laat je lokken na de vakantie weer reviven tijdens een kappersbezoek.

VERZORGING VAN JE HAAR TIJDENS DE VAKANTIE

Het allerbelangrijkste is dus niet of je voor of na je vakantie naar de kapper gaat, maar hoe je tijdens de vakantie met je haar omgaat. Lig jij de hele dag in het zwembad, ga je vervolgens in de zon liggen en ’s avonds weer krullen, of stijlen? Dan is het beter om na de vakantie je haar weer helemaal in orde te maken. Als je op het strand een hoedje draagt en nauwelijks gaat zwemmen, dan heeft je haar ook minder last van beschadiging en zal de kleur ook minder dof worden. Lees hier nog een aantal tips voordat je de zon in gaat.

vrouw in de schaduw op het strand

Hier zijn een aantal tips hoe je het beste rekening kan houden met je haar op vakantie:

  • Spoel je haar na het zwemmen na met kraanwater. Zo haal je het grootste deel chloor uit je haar.
  • Draag een hoed of sjaaltje in je haar om het te beschermen tegen de zon.
  • Neem een haarmasker mee op vakantie.
  • Ga niet in de zon zitten met mousse of haarlak in je haar. Daardoor droogt je haar nog meer uit door de alcohol die erin zit.
  • Geniet vooral!!! En denk niet te veel na, het is je vakantie!

Als je gek wordt van dat doffe, pluizige haar en je wilt meer glans en handelbaar haar op vakantie, is misschien een Olaplex behandeling in combinatie met een Glossing behandeling wel de oplossing voor je!

#vakantie #strand #zwembad #haar #verzorging #AtelierDMNC #Rotterdam #highlights #voor #of #na #vakantie #naar #kapper #voordeel #nadeel #kleuren #haarmasker #zon